• Haberler
  • Memur
  • Kamuya girişteki soru hırsızlığında dua detayı ortaya çıktı

Kamuya girişteki soru hırsızlığında dua detayı ortaya çıktı

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın 6 yılda şifrelerini kırdığı 'Garson' kod adlı mahrem sorumluya ait SD karttan çıkan verilerle ilgili gizli tanığın yeniden ifadesi alınmasının ardından çıkan veriler ışığında Türkiye genelinde SD kartta adı geçen Emniyet mahrem imamları ile Bylock bilgileri ve içerikleri bulunan şüphelilerin yakalanması için operasyonlar başladı. Sabah gazetesinin haberine göre soru hırsızlığında dua detayı çıktı.

SORU HIRSIZLIĞINA "DUA" DEDİLER

Veriler arasında örgütün soru hırsızlığı bir kez daha belgelenmiş oldu. Soru hırsızlığına "Dua" adı veren örgütün polis kolej ve komiserliğe geçiş sınav sorularının nasıl verileceğini detaylı olarak anlattığı veriler bulundu.

Kendisine gösterilen notlarla ilgili ifade veren "Garson" bilgilerin örgüt yönetimince oluşturulan gündem sonrasında sınava girecek Emniyet Genel Müdürlüğü personeline dua adı altında sınav sorularının verilmesiyle ilgili tutulan notlar olduğunu söyledi. Notlarda soruların nasıl verilmesi gerektiğinin tüm örgüt abilerine detaylı anlatılmasının istendiği görüldü.

Bakmadan Geçme