• Haberler
  • Memur
  • Gönül Dağı dizisinin setindeki cinsel tacizle ilgili dava sonuçlandı

Gönül Dağı dizisinin setindeki cinsel tacizle ilgili dava sonuçlandı

TRT'nin sevilen dizisi Gönül Dağı'nın setinde yaşanan taciz davası sonuçlandı.

  • 122

TRT'nin sevilen dizisi Gönül Dağı'nın setinde yaşanan taciz davası sonuçlandı.

31 Ağustos 2023'te yaşanan olayda, saç asistanı Zeynep Çetinkaya'nın makyaj şefi Kardelen Özbek tarafından tacize maruz kaldığı ortaya çıkmıştı.

Birsen Altıntaş'ın haberine göre, Sivrihisar Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Kardelen Özbek suçlu bulundu ve 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme ayrıca hükmün açıklanmasını geri bırakma kararı aldı.

Sinema Televizyon Sendikası avukatı Ceren Kalı, davaya müdahil olarak mağdurlara destek verdiklerini ve cinsel taciz ve istismar davalarını takip ettiklerini belirtti.

Hızlı ve etkin bir soruşturma sonucunda adaletin tecelli ettiğini vurgulayan Kalı, alınan kararın adalete olan inancı güçlendirdiğini ifade etti.

Gönül Dağı dizisinin setinde yaşanan bu olay, sektörde geniş yankı uyandırdı. Sinema TV Sendikası, yaşanan cinsel taciz olayına ilişkin yazılı bir açıklama yaparak Zeynep Çetinkaya'ya desteklerini dile getirdi.

Açıklamada, mahkemenin Özbek'i suçlu bulduğu ve cezalandırdığı belirtildi. Sendika, Çetinkaya'nın yanında olduklarını vurguladı ve benzer vakalarda mağdurlara destek olmayı sürdüreceklerini bildirdi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Köprü Film’in yapımcılığını üstlendiği ‘Gönül Dağı’ isimli dizi film projesinde Saç Asistanı olarak çalışan meslektaşımız Zeynep Çetinkaya (21) aynı dizinin setinde makyaj şefi olarak çalışan Kardelen Özbek tarafından cinsel tacize uğramış, yapım şirketi tarafından ise maruz kaldığı tacizi bildirmesine rağmen haksız olarak işten çıkartılmıştır.

Sendika olarak takip ettiğimiz dava dosyasında çıkan kararda; Mahkeme Zeynep Çetinkaya’ya cinsel tacizde bulunan Kardelen Özbek’i suçlu bularak, cezalandırılmasına karar vermiştir. Zeynep Çetinkaya’nın Yanındayız!”

Bakmadan Geçme