• Haberler
  • Memur
  • 36 bin sözleşmeli sağlık personelinin hizmet birimleri yeniden belirlendi

36 bin sözleşmeli sağlık personelinin hizmet birimleri yeniden belirlendi

36 bin sözleşmeli tabip ve uzman tabibin istihdam edileceği hizmet birimleri yeniden belirlendi.

  • 159

26 Nisan 2024 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile 36 bin sözleşmeli personelin çalıştırılacağı hizmet birimleri yeniden belirlendi. Buna göre 3 bin 498 tabip ve 32 bin 464 uzman tabip yataklı tedavi kurumlarında istihdam edilecek.

4924 sayılı Kanuna tabi olarak çalıştırılacak sözleşmeli personelin istihdam edileceği hizmet birimleri belirlendi.

Eleman Temininde Güçlük Çekilen Yerlerde ve Hizmet Dallarında Sağlık Hizmetlerinin Etkili ve Verimli Bir Şekilde Yürütülebilmesi Amacıyla Sözleşmeli Sağlık Personeli İstihdam Edilecek Hizmet Birimlerinin, 2024 Yılı Sonuna Kadar Uygulanmak Üzere Yeniden Belirlenmesi Hakkında Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.


Buna göre, yıl sonuna kadar uygulanmak üzere, eleman temininde güçlük çekilen yerlerde ve hizmet dallarında sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi maksadıyla sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek hizmet birimleri yeniden belirlendi.

Karar uyarınca 1 diyetisyen, 9 ebe, 2 hemşire, 25 sağlık memuru, 1 sağlık teknikeri, 3 bin 498 tabip, 32 bin 464 de uzman tabip istihdam edilecek.

İstihdam edilecek personelden 1'i acil sağlık hizmetlerinde, 7'si ilçe sağlık müdürlüğü/ toplum sağlığı merkezlerinde, 8'i sağlık evlerinde, 35 bin 984'ü ise yataklı tedavi birimlerinde görevlendirilecek.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Karar, Resmi Gazete’de yayımlandı. Eleman temininde güçlük çekilen yerler ve hizmet dallarında sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli şekilde yürütülebilmesi amacıyla 2024 yılı sonuna kadar 36 bin sağlık personeli istihdam edilecek. Hayırlı olsun."

36 bin sözleşmeli tabibin hizmet birimleri yeniden belirlendi

36 bin sözleşmeli tabibin hizmet birimleri yeniden belirlendi

Bakmadan Geçme