• Haberler
  • Memur
  • Türk Eğitim-Sen İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Hanefi Bostan vefat etti

Türk Eğitim-Sen İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Hanefi Bostan vefat etti

Kamu-SenGenel Merkez Denetleme Kurulu Üyesi, Türk Eğitim-Sen İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Prof. Dr. Hanefi Bostan vefat etti.

Kamu-Sen Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyesi, Türk Eğitim-Sen İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Prof. Dr. Mehmet Hanefi Bostan vefat etti.

Bostan'ın vefatı dolayısıyla Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci bir mesaj yayımladı.

Kahveci şunları kaydetti:

"Konfederasyonumuzun Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyesi, Türk Eğitim-Sen İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı kıymetli dava ve yol arkadaşımız M. Hanefi Bostan’ı kaybettik. Sendikal mücadelede gece gündüz demeden çalışan mücadele arkadaşımıza yüce Allah’tan rahmet, ailesi, yakınları ve tüm camiamıza baş sağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun."

Bostan'ın cenazesi 23 Mart 2024 Pazar öğleyin Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde kılınacak namazın ardından Gülsuyu kabristanında toprağa verilecek.

Prof. Dr. Mehmet Hanefi Bostan kimdir?

1958 yılında Çaykara'da doğmuştur, Türk tarihçisidir. İlkokulu Çaykara'da, ortaokulu İstanbul Kartal Lisesi'nde ve liseyi Boyabat'ta tamamlamıştır. Lisans ve yüksek lisans eğitimini Marmara Üniversitesi tarih bölümünde tamamlamıştır. 1993 yılında "XV-XVI. Asırlarda Trabzon Sancağında Sosyal ve İktisadi Hayat" adlı doktora tezini sunmuştur.

Kariyerinde, doktora tezi kitabıyla 2005 yılında Milliyet gazetesinin verdiği Örsan Öymen – Kent Tarihi Ödülü'nü kazanmıştır. Ayrıca, 1999-2001 yılları arasında Türkiye Kamu-Sen Genel Merkezi Denetleme Kurulu Başkanlığı ve 2002'den itibaren üç dönem boyunca Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi Denetleme Kurulu Başkanlığı yapmıştır. 19 Aralık 2018 tarihinde doçent unvanını almıştır.

Hanefi Bostan, Türk Kültürü İncelemeleri, Karadeniz Araştırmaları, Tarih ve Düşünce ve Çaykaralılar dergilerinin yazı kurulu üyeliği yapmıştır. Ayrıca, Tarih ve İslam Araştırmaları Vakfı'nın ikinci başkanlığını üstlenmiş, Fatih İlçe İnsan Hakları Kurulu ve Türk Dünyası İnsan Hakları Derneği Danışma Kurulu üyeliği yapmıştır.

Mehmet Hanefi Bostan, evli ve üç çocuk babasıdır. 22 Mart 2024 tarihinde, 66 yaşında hayatını kaybetmiştir.

Eserleri arasında "Bir İslâmcı düşünür: Said Halim Paşa" (1992), "XV- XVI. Asırlarda Trabzon Sancağında Sosyal ve İktisadi Hayat" (2002), "Karadeniz'de nüfus hareketleri ve nüfusun etnik yapısı" (2012), "Harşit vadisinin idarî, sosyal ve iktisadî tarihi: (XV.-XVII. Yüzyıllar)" (2018) ve "Rize'nin Sosyal Tarihi (Fetihten 18. Yüzyıla)" (2020) gibi önemli çalışmaları bulunmaktadır.

Bakmadan Geçme