• Haberler
  • Aktüel
  • Tecrübeli siyasetçi Beyhan Aslan'dan başkanlar ve tüm makam sahiplerine tavsiyeler

Tecrübeli siyasetçi Beyhan Aslan'dan başkanlar ve tüm makam sahiplerine tavsiyeler

Eski ANAP Grup Başkanvekili avukat Beyhan Aslan, 31 Mart yerel seçimleri sonrası sosyal medya hesabından seçilen belediye başkanlarına ve diğer makam sahiplerine yönelik bir mesaj paylaştı.

İktidar ortağı olduğu dönemde ANAP'ın Grup Başkanvekilliğini de yapan tecrübeli siyasetçi avukat Beyhan Aslan, 31 Mart yerel seçimleri sonrası sosyal medya hesabından başkanlara ve diğer makam sahiplerine yönelik mesaj paylaştı.

Makama oturacak olan belediye başkanları ve diğer makam sahipleri için önemli bir rehber niteliği taşıyan paylaşım şöyle

"Seçilerek makama oturmaya hazırlanan dostlara;

Mesele iktidardır, gerisi teferruat yerine, mesele halka hizmettir, gerisi teferruattır prensibi çizginiz olsun.

Oturduğun makam sende azamet ve kibir yaratmasın, hizmet erine mütevazılık yaraşır.

Partin vardır, tarafsındır. Ama tarafgir olma, yakınlarına, partililerine ya da sana dalkavukluk edenlere imtiyaz verme, onları haram yollarla zengin etme.

Hizmet idrakini menfaat güdüsü gölgelemesin.

Hak ve hukuktan ayrılma, keyfi emir ve talimatlarla halkı üzme.

Barış ve adalet önceliğin olsun.

Makam sana değil, sen makama değer kat.

Halkı yanıltıcı abartılı söz ve beyanlardan kaçın, ölçülü ol.

Zihnini ideolojilerin vesayetine teslim etme, yolun akıl ve ilim yolu olsun.

Makamdan ayrıldığında halkın arasında açık alınla dolaş.

Bu Dünya'da yaptıklarından ahirette hesaba çekileceğini unutma."

 

Beyhan Aslan kimdir?

Beyhan Aslan, 1948 yılında Acıpayam, Denizli'de doğmuştur. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Aslan, Denizli Güreş İhtisas Kulübü Başkanı ve Pamukkale Müzik ve Kültür Festivali Başkanı olarak da bilinmektedir. Siyasi hayatına 1980 öncesi MHP'de başlayan ve bir dönem il başkanlığı da yapmış olan Aslan, 1980 sonrası ANAP çatısı altında siyaset yapmıştır. İl başkanlığı, milletvekilliği ve grup başkan vekilliği gibi önemli görevlerde bulunan Aslan, DYP-ANAP birleşme sürecinin ardından Demokrat Parti'ye geçmiş, ancak beklentilerinin karşılanmaması üzerine HAS Parti kuruluşunda yer almıştır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

 

Beyhan Aslan'ın bu değerli önerileri, seçilerek makama oturacak olan belediye başkanları ve diğer makam sahipleri için önemli bir rehber niteliği taşımaktadır.

Bakmadan Geçme