Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlamalarına bu yıl da kapalı

 İstanbul Valisi Davut Gül, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için Taksim Meydanı'nın kutlamalara kapalı olacağını bildirdi.

  • 90

 İstanbul Valisi Davut Gül, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için Taksim Meydanı'nın kutlamalara kapalı olacağını duyurdu. Vali Gül, Taksim'in bu tür etkinlikler için kapalı olduğunu ve talep eden herkese Taksim'de kutlamaların yapılmayacağını ilettiklerini belirtti. Kutlamaların Taksim dışında bir alanda gerçekleştirileceğini açıkladı.

Vali Gül'ün açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

- Taksim bu tür etkinliklerin tümüne kapalı. Biz DİSK, KESK ve benzeri kuruluşlar başta olmak üzere hepsiyle konuştuk. Taksim’de olmayacağını hepsine izah ettik. Başka bir yerde talep ederlerse kutlanması için üzerimize düşeni yapacağımızı söyledik. Kendi aralarında istişare ediyorlar. Muhtemelen bu hafta içerisinde kesinleşir.

w Biliyorsunuz 2012 yılından beri öyle. Taksim’in dışında herhangi bir alanda kutlanacak. O alanın neresi olacağına karar verip bizden talep edecekler. Biz de güvenlik tedbirleri başta olmak üzere, üzerimize ne düşüyorsa yapacağız.

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB), Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB) ile CHP de 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanmasına yönelik görüşlerini açıklamışlardı.

 

Bakmadan Geçme