• Haberler
  • Aktüel
  • SGK'ye en çok borcu olan belediyeler belgeleriyle açıklanmalıdır

SGK'ye en çok borcu olan belediyeler belgeleriyle açıklanmalıdır

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan SGK'ye en çok borcu olan belediyenin Ankara Büyükşehir Belediyesi olduğunu açıklamıştı. Ancak bazı basın organları yapılan açıklamaların aksine haberler yapmaya başladı. Bu nedenle Bakan Işıkhan'ın belgeleriyle konuyu açıklığa kavuşturması gerekiyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yaptığı açıklamada en çok borçlu belediyelerin CHP'ye ait olduğunu ve Ankara Büyükşehir Belediyesinin şirketleriyle birlikte Sosyal Güvenlik Kurumuna  (SGK) en borçlu belediye olduğunu ifade etmişti.

Işıkhan açıklamsında Ankara Büyükşehir Belediyesinin prim borçlarını ödemediğini ve 5 yıl önce 200 milyon olan borcun bugün itibarıyla 4,5 milyar olduğunu belirterek 5 yıl önce 200 milyon olan borcun bugün itibarıyla 4,5 milyar olduğunu belirten Bakan Işıkhan  Ankara Büyükşehir Belediyesinin prim borcunun son 5 yılda 20 katına çıktığını duyurmuştu.

Bazı gazeteler Sayıştay raporlarındaki verilere göre, SGK’ya borcu en yüksek olan belediyenin 670 milyon 252 bin TL ile Bursa Büyükşehir Belediyesi olduğunu, ikinci sırada ise 503 milyon lira ile Adana Büyükşehir Belediyesi olduğunu belirtiyor. Konuyla ilgili olarak Mansur Yavaş açıklama yapmazken yoldaş basının onun adına açıklama yapması anlaşılamamıştır. Halbu ki Mansur Yavaş'ın basının karşısına çıkıp belediyenin gerçek borcunu açıklaması gerekmekktedir. Ancak bazı basın organlarının sürekli olarak algı yönetimi yapmaları neticesinde maalesef algılar olguların önüne geçmiştir.

Herşeyden önce Sayıştay'ın 2023 yılı denetim raporu çıkmadığı için yapılan açıklamalar gerçeklikten uzaktır.

Sonuç olarak Bakan Işıkhan'ın zaman geçirmeden kamuoyuna belgelerle borçlu belediyeleri ve tutarlarını  açıklaması gerekiyor. Bu belgelerin SGK'den temini yarım saati geçmeyecektir. Aksi takdirde birisi öyle birisi böyle söyler denilerek dedikodu kazanı kaynatılacaktır.

 

 

Bakmadan Geçme