• Haberler
  • Aktüel
  • Seçim öncesinde CHP Milletvekili Sarıgül'den İmamoğlu'na taksi eleştirisi

Seçim öncesinde CHP Milletvekili Sarıgül'den İmamoğlu'na taksi eleştirisi

CHP Milletvekili Mustafa Sarıgül, televizyon yayınında Ekrem İmamoğlu'na yönelik sert eleştirilerde bulunarak, İstanbul'daki taksi problemini daha önce nasıl çözdüyse, şimdi de aynı yöntemi kullanarak çözeceğini iddia etti.

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, CNN Türk Televizyonu'ndaki bir programda, İstanbul'daki taksi sorunun çözümünde Ekrem İmamoğlu'nun önerisinin sıkıntılı ve kabul edilemez olduğunu belirtti.

Sarıgül benzer görüşleri TDP Genel Başkanı olduğu dönemde de gündem getirmiş ve İstanbul Havalimanı Taksiciler Kooperatifi'ni ziyaret ederek, taksicilere destek sözü vermişti.

Ben de taksici hakkı babanın oğluyum

Taksici bir babanın oğlu olduğunu ve geçmişte de taksici esnafının hep yanında yer aldığını belirten Sarıgül'ün canlı yayında Ekrem İmamoğlu'na tanıtıma çağrılmadığı için sitemde bulunması ardından da taksi sorunun çözümündeki yaklaşımın yanlış olduğunu belirtmesi manidar bulundu.

Son dönemde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile taksiciler arasında yaşanan sorunda her fırsatta taksicilerin yanında olduğunu belirten Sarıgül'ün seçimler öncesinde İBB Başkanı İmamoğlu'na eleştirileri acabaları da beraberinde getirdi.

Plakanın bir ailenin güvencesi olduğunu anlatan Sarıgül, kendisinin de taksici Hakkı babanın oğlu olduğunu belirtti. Sarıgül, "Taksi plakalarını onurlarıyla yaşatmaya çalışan namuslu taksici kardeşlerimizin sahip oldukları plakalar alın teridir ve burada bir ranta izin vermemek gerekir" ifadelerini kullandı.

Geçmişte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun evine gelerek kendisini ziyaret ettiğini hatırlatan Sarıgül, siyasette vefanın çok önemli olduğunu; siyasette vefa göstermeyenlerin siyasetten silindiğini söyledi.

"1988'de İstanbuldaki taksi sorununu nasıl çözdüysem şimdi de çözerim"

Sarıgül, 1988 yılında benzer bir sorunu kendisinin taraflarla görüşerek konuyu dönemin başbakanı rahmetli Turgut Özal'a görüp çözdüğünü anlattı. "İstanbul için 5 bin taksiye mi ihtiyaç var; buradan gelecek gelirin yüzde yirmi beşi trafik vakfına kalanı da taksici esnafına dağıtılsın" dediğini ve bu teklifinin kabul gördüğünü aktaran Sarıgül "Şimdi de bu sorunu ben çözeceğim" şeklinde konuştu.

Mustafa Sarıgül yaptığı açıklamada, "Plakayı satıp parayı sadece ben alacağım derseniz bu doğru bir mantık olmaz" dedi.

Çözüm için taraflarla ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile görüşeceğini belirten Sarıgül "İstanbul'a 10 bin taksiye mi ihtiyaç var buradan elde edilecek gelirin bir kısmının taksici esnafına verilemeden bu sorunun çözülemez bu adil de olmaz" değerlendirmesinde bulundu.

Bakmadan Geçme