Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alacak

Sağlık Bakanlığının taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere 8 bin sürekli işçi alımı ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Sağlık Bakanlığı, taşra teşkilatı için 8 bin sürekli işçi alımı için harekete geçiyor. Başvurular İŞKUR üzerinden elektronik ortamda alınacak. Bakanlığın, taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere 8 bin sürekli işçi alımı ilanı Resmi Gazete'de yayımladı. 

Buna göre, Bakanlık bünyesinde çeşitli hizmet alanlarında görev yapacak 8 bin sürekli işçi alımı için başvurular, 23 Şubat ile 27 Şubat tarihleri arasında Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından yönetilen esube.iskur.gov.tr adresi üzerinden elektronik ortamda alınacak. Başvuruların çevrim içi olarak yapılması gerekecek.

İşe alınacak işçiler, ihtiyaç duyulan hizmet türlerine göre il düzeyinde belirlenecek. Sürekli işçi kadrolarının meslek ve kadro sayılarına göre dağılımları ise şu şekildedir:

Bilgisayar sistem kurulum bakım onarım ve arıza giderme elemanı: 84 kişi

Biyomedikal cihaz teknolojileri servis destek elemanı: 127 kişi

Elektrikçi (genel): 144 kişi

Isıtma ve sıhhi tesisatçı: 143 kişi

İnşaat boyacısı: 64 kişi

Klinik destek elemanı: 600 kişi

Güvenlik görevlisi: 3,250 kişi

Marangoz: 32 kişi

Oto bakım onarımcısı-otomotiv mekanikçisi: 2 kişi

Oto elektrikçisi: 2 kişi

Otomotiv kaportacısı: 2 kişi

Temizlik görevlisi: 3,550 kişi.

Sağlık Bakanlığı'nın bu alımla, taşra teşkilatının kapasitesini güçlendirmeyi ve vatandaşlara daha etkin hizmet sunmayı hedeflediği belirtiliyor. 

Bakmadan Geçme