• Haberler
  • Memur
  • Prof. Dr. Ömer Çınar AYM üyeliğine seçildi

Prof. Dr. Ömer Çınar AYM üyeliğine seçildi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Zühtü Arslan’ın 12 yıllık Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeliğinin son bulması üzerine boşalan AYM üyeliğine 45 yaşındaki Prof. Dr. Ömer Çınar'ı seçti. Ömer Çınar, İstanbul Şehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde medeni hukuk öğretim üyesi olarak görev yapıyordu. Çınar, Erdoğan’ın 15 üyeli AYM’ye atadığı 9’uncu üye oldu.

Ömer Çınar kimdir?

Prof. Dr. Ömer Çınar, 1979 yılında Giresun/Eynesil'de doğmuş olup, hukuk eğitimini İstanbul Üniversitesi'nde almıştır. 2000 yılında mezun olduktan sonra avukatlık stajını tamamlayarak İstanbul Barosu'na kayıt olmuştur. Akademik kariyerine Marmara Üniversitesi'nde yüksek lisans ve doktora çalışmalarıyla devam etmiş, özellikle Tüketici Hukukunda Haksız Şartlar üzerine doktora teziyle önemli bir katkı sağlamıştır.

Almanya'da akademik çalışmalar yaparak uluslararası alanda deneyim kazanmış olan Çınar, Türk Borçlar Kanunu'na Göre Kefilin Sorumluluğunun Sona Ermesi isimli eseriyle dikkat çekmiştir. İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak çalıştıktan sonra İstanbul Şehir Üniversitesi'nde Medeni Hukuk öğretim üyesi olarak görev yapmıştır. Mart 2017'de İbn Haldun Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne geçerek akademik kariyerine devam etmiştir.

Sivil toplum kuruluşlarında da aktif olarak görev alan Çınar, İngilizce ve Almanca dillerini de bilmektedir.

Bakmadan Geçme