• Haberler
  • İşçi
  • Parayı yoldaş YK üyeleri alıyor faturayı vatandaş ödüyor

Parayı yoldaş YK üyeleri alıyor faturayı vatandaş ödüyor

Kamu yönetimindeki yönetim kurulu saltanatı adeta kanayan bir yara haline gelmiştir. Yönetim kurulu üyeliklerinin birilerine ilave ücret ödeme yerleri haline gelince vatandaşların emaneti olan şirketler batma noktasına geliyor.

Yönetim kurulu (YK) üyelikleri dünde bugün de eş dost ağırlama ve onlara ilave ücret ödeme yeri haline gelmiştir. Yıllar önce KİT'lerde başlatılan yönetim kurulu üyelikleri daha sonra genişleyerek devam etmiştir.

Özellikle beldiye iştiraklerinin yönetim kurulu üyelikleri işin iyice suyunun çıkarıldığı adeta arpalık haline gelen görevler olmaya başlamıştır. Liyakatten ziyade yandaşlara ve yoldaşlara görev bulma yeri haline gelmiştir. Bu durum adeta kanıksanmıştır. Başkanlar ve partiler değişse de atama nitelikleri genel olarak değişmemektedir.

Basına yansıyan haberlere bakıldığında liyakatten ziyade yoldaşlara ilave ücret yeri haline gelen belediye iştirakleri batma noktasına gelmiştir.

Son olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan BUGSAŞ liyakatsiz atamalar neticesinde batma noktasına geldi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin'in de Yönetim Kurulu Üyesi olduğu BUGSAŞ'ın borçları 5 yıl içinde tam 14 kat artmıştır. Elini vicdanına koyan birisinin basın yayın koordinatörünün BUGSAŞ'ın yönetim kurulu üyeliğiyle ilgisinin olmadığını bilir. Böyle olunca da sonuç aşağıdaki gibi oluyor. İsmi geçen kişi gibi kamuda yüzlerce örnek var.

Daha önceki haberlerimizde de bahsettiğimiz üzere 2022 yılı Sayıştay Denetim Raporunda, BUGSAŞ'ın sermayesinin tamamı karşılıksız bırakılarak şirket iflasın eşiğine getirildiği, Yönetim Kurulu'nun bu konu hakkında herhangi bir girişimde bulunmadığı, TTK'nın 376'ncı maddesi gereğince bu durumu ortadan kaldırmaya yönelik tedbirlerin alınmadığı tespit edildi.

Vatandaşların emaneti olan kurumlar birilerine ilave ücret ödeme yeri haline gelince ortaya böyle bir sonuç çıkmaktadır. Ne diyelim Allah beterinden esirgesin.

Bakmadan Geçme