• Haberler
  • Memur
  • MYK Başkanı Mustafa Necmi İlhan sekreterine makam aracı tahsis etmiş

MYK Başkanı Mustafa Necmi İlhan sekreterine makam aracı tahsis etmiş

Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Başkanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan'ın, sekreterine makam aracı tahsis ettiği ortaya çıktı.

Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Başkanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan'ın, sekreterine makam aracı tahsis ettiği ortaya çıktı. Kamuda tasarruf politikalarının gündemde olduğu bir dönemde, MYK'da yaşanan bu durum, israf tartışmalarını alevlendirdi.

elipshaber.com'dan Muhammed Vefa'nın haberine göre, İlhan'ın, sekreterine şoförlü makam aracı tahsis ettiği ortaya çıktı. Bu durum, kurum içinde tartışmalara neden oldu. Ülkedeki nitelikli insan kaynağının gelişimi için önemli bir misyon üstlenen MYK'da, sekretere yapılan araç tahsisinin yapılması tepkiye neden oldu. Bu tahsisin yapıldığı dönemde, kurumun üst düzey yöneticileri ve uzmanlarının ise kurum dışı çalışmalarını taksi ve toplu ulaşım ile gerçekleştirdiği bilgisi ortaya çıktı.

MYK'ya ait 3 hizmet aracı bulunurken, Başkan İlhan'ın TOGG markalı aracı kullandığı ve ikinci aracı sekreteri olan Şenay Aksu'ya tahsis ettiği belirlendi. Sekretere tahsis edilen aracın, kuruma geliş gidişlerde üst düzey protokol uygulattığı da gelen bilgiler arasında yer aldı.

MYK Başkanı İlhan, sekreterine araç ve makam şoförü tahsis iddialarını yalanlamış olsa da, sonrasında haberlerin yayınlanmaması konusunda gazetemiz üzerinde baskı oluşturmaya çalıştı. Ancak bu çabalar sonuçsuz kaldı ve MYK Başkanı İlhan, sekreterinin kullandığı aracı kuruma geri çekmek zorunda kaldı.

Tüm bu gelişmeler, kamuda harcanan kaynakların kullanımı ve kamu kurumlarında israf konularında daha fazla hassasiyet oluşturulması gerekliliğini bir kez daha gündeme getirdi. MYK'nın içinde bulunduğu durum, kamuoyunda geniş bir şekilde tartışılmaya devam ediyor.

Bakmadan Geçme