• Haberler
  • Memur
  • Mülkiye müfettişleri yolsuzluk iddiaları hakkında harekete geçmelidir

Mülkiye müfettişleri yolsuzluk iddiaları hakkında harekete geçmelidir

İYİ Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cengiz Topel Yıldırım, Mansur Yavaş hakkında ciddi yolsuzluk iddialarını gündeme getirdi. İçişleri Bakanlığı'nın derhal Mülkiye Müfettişleri aracılığıyla konuya müdahale etmesi bekleniyor.

İYİ Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cengiz Topel Yıldırım, Mansur Yavaş hakkında ciddi yolsuzluk iddialarını gündeme getirdi. İçişleri Bakanlığı'nın derhal Mülkiye Müfettişleri aracılığıyla konuya müdahale etmesi bekleniyor. Konuya MEMUR.5.COM editörü yorumluyor...

İYİ Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cengiz Topel Yıldırım, hem sosyal medya hesaplarında hem de katıldığı canlı yayınlarda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında çok ağır iddialarda bulunmaktadır. Açıkça ifade edilen iddialara göre, belediyede ve şirketlerinde yolsuzluk yapıldığı ileri sürülmektedir.

Yıldırım'ın ortaya attığı yolsuzluk iddiaları hakkında seçim sürecini beklemeksizin İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişleri tarafından derhal denetime başlanılması gerekmektedir. Yıldırım'ın iddialarını belgelerle desteklediği göz önüne alındığında, hukuki sürecin hemen başlatılması gerektiği düşünülmektedir.

Mansur Yavaş'ın rakipleriyle canlı yayına çıkmaktan niçin çekindiği sorusu da gündeme gelmektedir. Yıldırım tarafından bir canlı yayında gösterilen ihale videosundaki usulsüzlükler ise işin tuzu biberi olmuştur. İhale komisyonu huzurunda açılan teklifler içerisindeki iki teklifteki rakamların kuruşuna kadar aynı olması ve komisyon üyelerinin de dikkatlerinden kaçmamıştır. Benzer durumların tek olmadığı da iddia edilmektedir.

Sonuç olarak, İYİ Parti Belediye Başkan adayı Yıldırım tarafından yapılan açıklamalar ve yayımlanan belgeler, mevcut Başkan Mansur Yavaş'ın şeffaflık ve dürüstlük açıklamalarını gölgede bırakmıştır. Bu nedenle, İçişleri Bakanlığı'nın seçimleri beklemeden harekete geçmesi gerekmektedir.

Bakmadan Geçme