• Haberler
  • Memur
  • Keçiören Belediyesi tabelasında T.C. ibaresi olmadığı iddiasını Altınok yalanladı

Keçiören Belediyesi tabelasında T.C. ibaresi olmadığı iddiasını Altınok yalanladı

Yerel seçimin ardından bazı belediyeler geçmişte olduğu gibi tabelalarına T.C. ibaresini ekledi. Keçiören Belediyesinde de bu adım atıldı. Eski başkan Altınok, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 'Keçiören Belediyesi'nde Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) ibaresinin bulunmadığına dair asılsız iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır.' dedi

31 Mart yere seçimlerinde Ankara'nın en büyük ilçelerinden Keçiören'de 20 yıl süren AK Parti dönemi sona erdi. Seçimlerde %47,96 oy oranıyla CHP adayı Mesut Özarslan birinci sırada yer alırken belediye başkanlığı koltuğuna oturdu. %38,56 oy oranıyla AK Parti adayı Zafer Çoktan ikinci oldu. YRP'den Sait Ali Arslan %4,52 oranında oy alarak üçüncü sırayı elde etti. Zafer Partisi adayı Adem Öztürk %2,83 oy oranıyla dördüncü olurken, İYİ Parti adayı Kemal Babuccu %2,25 oy oranıyla beşinci sırada yer aldı. 

Yerel seçimin ardından bazı belediyeler geçmişte olduğu gibi tabelalarına T.C. ibaresini ekledi. Keçiören Belediyesinde de bu adım atıldı.

Bu süreçte Keçiören Belediyesi'nin tabelasına T.C. ibaresi eklenmesi dikkat çekti. Mazbatasını alan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Keçiören Belediyesi'ne yaptığı ziyaret sırasında, tabelaya T.C. ibaresi eklendiği görüldü. T.C. ibaresinin tabelaya eklendiği anların görüntüsü ciddi izlenme rekoru kırdı. Ancak birkaç gün sonra esi Başkan Turgut Altınok'tan yalanlama geldi.

Keçiören Belediyesi tabelasında T.C. ibaresi olmadığı iddiasını Altınok yalanladı

Altınok, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Keçiören Belediyesi'nde Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) ibaresinin bulunmadığına dair asılsız iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır." dedi ve görev süresi boyunca belediyenin tesislerinde ve parklarda "T.C. Keçiören Belediyesi" ibaresinin bulunduğunu belirtti.

Altınok şunları kaydetti:

 "Değerli Ankaralılar;
31 Mart 2024 yerel seçimlerinden sonra görevi devralan yeni yönetimin; "Keçiören Belediyesi'nde Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) ibaresinin bulunmadığı"na dair asılsız iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Keçiören Belediye Başkanlığı görevine geldiğimiz 1994 tarihinden itibaren, görev süremiz boyunca belediyenin yaptığı tüm tesis, işletme, park ve bahçelerdeki tabelalarda "T.C. Keçiören Belediyesi" ibaresi bulunmaktadır. Bu konudaki hassasiyetimiz tüm kamuoyunun malumudur.
Ayrıca belediye başkanlığımız süresince ilçemizi; Atatürk Botanik Bahçesi, Atatürk Cumhuriyet Kulesi, Atatürk Ankara Milli Mücadele Müzesi, Türk Dünyası Meydanı, Estergon Kalesi gibi tarih ve kültürümüze iz bırakan eserlerle donattık. Bu parklara, tesislere Türk Dünyamızın, şehitlerimizin, gazilerimizin, kahramanlarımızın isimlerini verdik. Keçiören'imizi Türk Dünyası'nın ve Türk Tarihi'nin merkezi haline getirdik.
DEM ile el sıkışanlar; bütün ömrünü Türk dünyası ve Türk milliyetçiliğine hizmete adamış Turgut Altınok ile ilgili konuşurken aynada kendilerine baksınlar.
Kasten oluşturulan bu kurgu yalanlara yönelik, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından bu açıklama yapılmıştır.
Kamuoyunun bilgisine saygılarımla sunarım."

   

Altınok, Keçiören Belediye Başkanı iken 31 Mart yerel seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmuştu.  Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adayı Mansur Yavaş yüzde 60,44 oy oranıyla 1.999.281 oy alarak birinci sırada yer aldı. Yavaş, rakibi Altınok'a yaklaşık yüzde 30 fark atarak ipi göğüslemişti. Altınok yüzde 31,68 oy oranıyla 1.048.076 oy ile ikinci olabilmişti.

  

Bakmadan Geçme