• Haberler
  • Memur
  • Jandarmanın Bozdoğan-25 operasyonu: 40 gözaltı

Jandarmanın Bozdoğan-25 operasyonu: 40 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 19 ilde gerçekleştirilen 'BOZDOĞAN-25' operasyonlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bu operasyonlar kapsamında Jandarma tarafından bölücü terör örgütüne (BTÖ) yönelik düzenlenen operasyonlarda 49 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 19 ilde gerçekleştirilen "BOZDOĞAN-25" operasyonlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bu operasyonlar kapsamında Jandarma tarafından bölücü terör örgütüne (BTÖ) yönelik düzenlenen operasyonlarda 49 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, aziz milletin bilgisine sunarak, birlik ve bütünlüğüne kasteden hiçbir terör örgütüne göz açtırmayacaklarını vurguladı. Güvenlik güçlerinin üstün çabalarıyla milletin huzuru, birlik ve beraberliği için kararlılıkla mücadele edileceğini ifade etti.

Operasyonların Cumhuriyet Başsavcılıkları, Jandarma Genel Komutanlığı TEM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirildiğini belirten Bakan Yerlikaya, operasyonların amacının terör örgütlerinin faaliyetlerini ve finans kaynaklarını engellemek olduğunu kaydetti. İstanbul, Adana, Şanlıurfa, Şırnak, Ağrı, Batman, Bilecik, Erzurum, Düzce, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Kocaeli, Manisa, Muş, Samsun ve Siirt illerinde gerçekleştirilen operasyonlarda şüphelilerin sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütü propagandası yaptıkları, terör örgütüne üye olma ve terör örgütüne yardım ve yataklık etme suçlarını işlediklerinin tespit edildiğini belirtti.

Bakan Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren Kahraman Jandarma mensuplarını tebrik ederek, milletin dualarının kendileriyle olduğunu ifade etti. Son olarak, Türkiye'nin huzur ve güvenliğinin sağlanması adına yapılan çalışmalara devam edileceğini ve milletin huzurunun güvence altında olduğunu vurguladı.

 

Bakmadan Geçme