• Haberler
  • İşçi
  • İşsizlik ödeneği alanların askere girmesi halinde ödeme kesilir mi?

İşsizlik ödeneği alanların askere girmesi halinde ödeme kesilir mi?

Bir okuyucumuz işsizlik ödeneği almakta iken bedelli askerliğe gittiğini belirterek işsizlik ödeneğinin kesilip kesilmeyeceğini sormaktadır.

İşsizlik ödeneği almakta iken;

İŞKUR tarafından teklif edilen mesleklerine uygun ve son çalıştıkları işin ücret ve çalışma koşullarına yakın ve ikamet edilen yerin belediye mücavir alanı sınırları içinde bir işi haklı bir nedene dayanmaksızın reddedenlerin,

Çalışma hayatını inceleme ve denetleme yetkisine haiz müfettişlerce veya kamu idarelerinin denetim elemanları tarafından yapılan denetimlerde İş-Kur'dan işsizlik ödeneği aldığı dönemde kayıt dışı olarak çalıştığı tespit edilenlerin,

işsizlik ödenekleri tekrar başlatılmamak üzere kesilmektedir.

İşsizlik ödeneği aldığı süre içinde herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşundan yaşlılık aylığı almaya başlayanların ödenekleri "Emeklilik" gerekçesiyle yaşlılık aylığını almaya başladığı tarih itibarıyla kesilir.

İŞKUR tarafından önerilen meslek geliştirme, edindirme ve yetiştirme eğitimini haklı bir neden göstermeden reddeden veya kabul etmesine karşın devam etmeyen ve haklı bir nedene dayanmaksızın Kurum tarafından yapılan çağrıları zamanında cevaplamayan, istenilen bilgi ve belgeleri öngörülen süre içinde vermeyenlerin işsizlik ödenekleri kesilmektedir. Ancak, bu hallerin sona ermesi durumunda, ödemelere yeniden başlanmaktadır. Ödemenin süresi başlangıçta belirlenmiş olan toplam hak sahipliği süresinin sona erdiği tarihi geçememektedir.

Sonuç olarak işsizlik ödeneği alan birisinin askere gitmesi ödeneğin kesilmesini gerektiren haller arasında sayılmamıştır. Bu nedenle işsilik ödeneği almanız gerektiğini düşünüyoruz. Tereddüt etmeniz halinde İş-Kur'a müracaat etmenizi öneririz. 

Bakmadan Geçme