Hukuk mesleklerine giriş sınavında yeni dönem

Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ve İdari Yargı Ön Sınavı ile ilgili yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmî Gazete’de, Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ve İdari Yargı Ön Sınavı ile ilgili yönetmelik yayımlandı. Yönetmelikle, avukatlık stajına başlayabilmek, Hakim ve Savcı Yardımcılığı Sınavına girebilmek için Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı’nı kazanmak gerekecek.

Sınav kimleri kapsıyor?

Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı; 24 Ekim 2019 tarihinden sonra yükseköğretim kurumlarına kayıt yaptıranlar ve 31 Mart 2024 tarihinden sonra mezun olanlar hakkında uygulanacak. 

Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavına, hukuk fakültesinden mezun olanlar ile yabancı bir hukuk fakültesini bitirip de Türkiye’deki hukuk fakülteleri programlarına göre eksik kalan derslerden sınava girip başarılı olmak suretiyle denklik belgesi almış bulunanlar, İdari Yargı Ön Sınavına ise hukuk bilgisine programlarında yeterince yer veren siyasal bilgiler, idari bilimler, iktisat ve maliye alanlarında en az dört yıllık yükseköğrenim yapmış veya bunlara denkliği kabul edilmiş yabancı öğretim kurumlarından mezun olanlar girebilecek. 

En az 70 puan almak gerekiyor

Avukatlık ve noterlik stajına başlamak isteyenler ile Hakim ve Savcı Yardımcılığı Sınavına katılmak isteyen mezunların, bu sınavdan en az 70 puan alması gerekiyor. 

Yargı hizmetlerinin kalitesi daha da artacak

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ve İdari Yargı Ön Sınavı hakkında sosyal medyada paylaşımda bulundu.

 Tunç şunları kaydetti: 

“Vatandaşlarımıza daha kaliteli hukuk hizmetinin sunulması amacıyla hayata geçirdiğimiz Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ve İdari Yargı Ön Sınavıyla ilgili çalışmalarını tamamladığımız yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı. Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ve İdari Yargı Ön Sınavı ile yargı hizmetlerinin kalitesi daha da artacak. Avukatlık stajına başlayabilmek, Hakim ve Savcı Yardımcılığı Sınavına girebilmek için Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavını kazanmak gerekecek. Sınav, 24 Ekim 2019 tarihinden sonra yükseköğretim kurumlarına kayıt yaptıranlardan 31 Mart 2024 tarihinden sonra mezun olanlar için uygulanacak.” 

Bakmadan Geçme