• Haberler
  • Aktüel
  • Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa maçı yarım kaldı: FB sahadan çekildi

Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa maçı yarım kaldı: FB sahadan çekildi

2023 Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe arasında oynanan Süper Kupa maçı Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu'nda oynandı. Ancak maçın 2. dakikasında Fenerbahçe, sahadan çekilme kararı aldı ve hakem Volkan Bayarslan maçı tatil etti.

2023 Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe arasında oynanan Süper Kupa maçı Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu'nda oynandı. Ancak maçın 2. dakikasında Fenerbahçe, sahadan çekilme kararı aldı ve hakem Volkan Bayarslan maçı tatil etti.

Fenerbahçe, geçtiğimiz salı günü yaptığı olağanüstü genel kurulda TFF Süper Kupa için U19 takımıyla çıkma kararı almıştı. Dün düzenlenen basın toplantısına katılmayan sarı-lacivertliler, Şanlıurfa'ya bugün akşam saatlerinde gelirken A takım futbolcuları ve Teknik Direktör İsmail Kartal kafilede yer almadı. Takımın başında Zeki Murat Göle yer aldı.

Sarı-lacivertliler; Furkan Onur Akyüz, Mustafa Emir Akyıldız, Efekan Karayazı, Yusuf Akçiçek, Ümitcan Okan, Muhammet İmre, Görkem İbrahim Demirel, Kerem Kayaarası, Muhammet Zeki Dursun, Emirhan Arkutcu ve Çağrı Fedai 11’i ile sahaya çıktı. Yedekler kulübesinde Muhammed Doğukan Demir, Mehmet Can Gülerer, Samet Seymen Sargın ve Yiğit Epözdemir yer aldı.

Galatasaray ise tam kadro Şanlıurfa’ya gelmişti. Sarı-kırmızılılar müsabakaya; Fernando Muslera, Kaan Ayhan, Victor Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Derrick Köhn, Lucas Torreira, Berkan Kutlu, Barış Alper Yılmaz, Dries Mertens, Kerem Aktürkoğlu ve Mauro Icardi 11'i ile başladı. Yedeklerde Günay Güvenç, Eyüp Aydın, Davinson Sanchez, Kerem Demirbay, Wilfried Zaha, Tete, Hakim Ziyech, Tanguy Ndombele, Serge Aurier ve Carlos Vinicius bekledi. Galatasaraylı futbolcular, maç öncesi ısınmaya Mustafa Kemal Atatürk tişörtleriyle çıktı.

Karşılaşmada Galatasaraylı futbolcuların başlattığı maçta, Mauro Icardi'nin golüyle 1-0 öne geçti. Gol sonrası Fenerbahçe futbolcuları sahadan çekildi. Maçın hakemi Volkan Bayarslan, Fenerbahçeli futbolcuları bir süre bekledi ancak daha sonra maçı tatil etti. Galatasaraylı futbolcular, sarı-lacivertli futbolcuları sahadan ayrılırken alkışladı.

Kararın ardından Galatasaraylı futbolcular bir antrenman gerçekleştirdi. Taraftarlar da stadyumda kalarak antrenmanı takip etti. Maçı Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tribünden izledi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, yönetim kurulu üyeleri ve futbolcular, müsabakanın tatil edilmesinin ardından stadyumdan ayrıldı. Galatasaray ise Fenerbahçe'nin sahadan çekilmesi sonrası sosyal medya hesaplarından "Cumhuriyetin 100'ü, Türkiye'nin en büyüğü." şeklinde bir paylaşım yaptı.

Bakmadan Geçme