• Haberler
  • Memur
  • Kamuya emekli olanlar kadar mı personel alımına izin verilecek?

Kamuya emekli olanlar kadar mı personel alımına izin verilecek?

Canlı yayında soruları yanıtlayan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek 'Hiçbir bakanlığa personel noktasında emekli olanların harici personel alımına izin vermiyoruz.' demişti. Atama bekleyen adaylar adeta şoke oldu. Gerçekten atamalara katı kurallar mı getirilecek yoksa emeklilik nedeniyle boşalan kadrolara mı atama yapılabilecek? Bu sorulara memur5.com editör masası olarak cevap bulmaya çalışacağız.

CNN Türk canlı yayınında soruları yanıtlayan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek; "Hiçbir bakanlığa personel noktasında emekli olanların harici personel alımına izin vermiyoruz." demişti. Atama bekleyen adaylar adeta şoke oldu.

 Gerçekten atamalara katı kurallar mı getirilecek yoksa emeklilik nedeniyle boşalan kadrolara mı atama yapılabilecek? Bu sorulara memur5.com editör masası olarak cevap bulmaya çalışacağız.

Bu açıklama KPSS sonucu atama bekleyen adaylara şok etkisi yaptı. Acaba Bakan Şimşek'in açıklaması her tür atamayı kapsıyor mu yoksa bazı atamalar kapsam dışında olacak mı?

MEMUR5.COM editörü, konuyu sorularla somutlaştırmaya çalıştı:

1- Engelli ve eski hükümlü kadrolarına atama yapılacak mı?

2- Kariyer mesleklere atama yapılacak mı? Daha önce olduğu gibi kariyer mesleklere yapılacak atamalara bazı istisnalar getirilecek mi?

3- Daha önce açıklanan öğretmen atamaları durdurulacak mı?

4- Asker ve polis atamaları için kısıtlama yapılacak?

5- Sağlık çalışanları atamasında kısıtlama yapılacak mı?

6- 2828 sayılı Kanun kapsamında yapılan atamalar için kısıtlama yapılacak mı?

7- Öğretim elemanlarının için atamalarda kısıtlama olacak mı?

8- KİT'lere yapıalcak atamalar için de kısıtlama olacak mı?

9- Mahalli idareler kapsamda olacak mı?

Görüleceği üzere sorular uzatılabilir. Ancak bu konuda kamu kurumlarına somut bir kısıtlama henüz gimedi. 

Belki de Cumhurbaşkanlığınca her yıl açıklanan açıktan atmalara ilişkin usul ve esaslarda bu konular açıklığa kavuşturulacaktır. Bekleyip görelim.

Bakmadan Geçme