Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı AB uzman yardımcısı alacak

Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı, Avrupa Birliği İşleri Uzman Yardımcısı alımı için başvuruların başladığını duyurdu.

Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı, Avrupa Birliği İşleri Uzman Yardımcısı alımı için başvuruların başladığını bildirdi.

Başvurular, 11 Mart 2024 ile 25 Mart 2024 tarihlerinde e-Devlet üzerinden yapılabilecek. Adaylardan, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen genel şartları taşımalarının yanı sıra, en az dört yıllık lisans eğitimi almış olmaları, KPSS'den asgari 80 puan almış olmaları ve 35 yaşını doldurmamış olmaları bekleniyor.

Giriş sınavı, 21 Nisan 2024'te Ankara'da yazılı olarak gerçekleşecek. Yazılı sınavda başarılı olan adaylar, sözlü sınav için hak kazanacaklar. Sözlü sınavda adaylar, Avrupa Birliği, Türkiye-Avrupa Birliği İlişkileri, yabancı dil bilgisi ve genel kültür üzerinden değerlendirilecek.

Başvuruları kabul edilen adaylar, nihai sınav sonuçlarına e-Devlet üzerinden ulaşabilecekler. Kazanan adayların atama işlemleri için belirtilen süre içerisinde gerekli belgelerle Başkanlığa müracaat etmeleri gerekiyor.

Detaylı bilgi ve iletişim için: Avrupa Birliği Başkanlığı/Mustafa Kemal Mah. 2082. Cadde No: 5 06530 Çankaya/ANKARA, [email protected].

 

Bakmadan Geçme