• Haberler
  • Memur
  • Diğer lisansiyerlerin taban ek ödeme katsayılarının artırılması İçin gözler Sağlık Bakanlığı ve YÖK'te

Diğer lisansiyerlerin taban ek ödeme katsayılarının artırılması İçin gözler Sağlık Bakanlığı ve YÖK'te

Diğer lisansiyerler olarak tanımlanan meslek gruplarına (Sivil savunma uzmanı, diyetisyen, fizyoterapist, psikolog, çocuk gelişimcisi, sosyal çalışmacı, biyolog, mühendis, veteriner hekim, kimyager, sosyolog vb.) yönelik taban ek ödeme katsayılarının 0,32'den 0,37'ye çıkarılmasını isteniyor.

Diğer lisansiyerler olarak tanımlanan meslek gruplarındaki kamu personelinin taban ek ödeme katsayılarının artırılması için gözler Sağlık Bakanlığı ve YÖK'te. 

Türk Sağlık-Sen, Sağlık Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurumu (YÖK) nezdinde taban ek ödeme katsayılarının artırılması talebiyle resmi başvuruda bulunmuştu.

Sendika, diğer lisansiyerler olarak tanımlanan meslek gruplarına (Sivil savunma uzmanı, diyetisyen, fizyoterapist, psikolog, çocuk gelişimcisi, sosyal çalışmacı, biyolog, mühendis, veteriner hekim, kimyager, sosyolog vb.) yönelik taban ek ödeme katsayılarının 0,32'den 0,37'ye çıkarılmasını istedi.

Bu talebin yanı sıra, sendika tarafından dilekçe kampanyası başlatıldı. Ankara 1 nolu şubesi, faaliyet alanı içerisinde görev yapan mağdur çalışanların dilekçesini hazırlayarak Şube Başkanı Ahmet Gök tarafından Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonu ve Türk Sağlık Sen Genel Başkan Önder Kahveci'ye sunuldu. Türkiye genelinden gelen imzalı dilekçeler, klasörler halinde toplanarak Sağlık Bakanlığı ve YÖK'e teslim edilecek.

Kahveci, hak mücadelesini sürdüreceklerini belirtti ve çalışanlar için gösterdikleri çabanın dün olduğu gibi bugün ve yarın da devam edeceğini vurguladı.

Bakmadan Geçme