• Haberler
  • Memur
  • Devletten koruma altındaki öksüz ve yetim çocuklara iş kapısı

Devletten koruma altındaki öksüz ve yetim çocuklara iş kapısı

Devlet, ailesi olmayan veya ailesinden ayrı düşen öksüz ve yetim çocuklara yönelik koruma ve desteklerini artırıyor.

Devlet, ailesi olmayan veya ailesinden ayrı düşen öksüz ve yetim çocuklara yönelik koruma ve desteklerini artırıyor. Son verilere göre, 152 bin öksüz ve yetim çocuk, devletin sunduğu sosyal hizmetlerden ve yardımlardan yararlanıyor. Ayrıca, bu gençlere kamuda istihdam imkânı da sunuluyor.

Koruyu aile başvuruları artıyor

2023 yılında koruyucu aile başvurularında da belirgin bir artış yaşandı. 6 Şubat depremlerine kadar toplam 669 olan başvuru sayısı, yıl sonunda 330 bin 781'e yükseldi. Bu artışla birlikte, 1.587 yeni koruyucu aileye 1.847 çocuk yerleştirildi. Toplam koruyucu aile sayısı 8 bin 164'e çıkarken, hizmetten yararlanan çocuk sayısı da 9 bin 806 oldu.

Sosyal yardımlar ve destekler

Devlet, öksüz ve yetim çocuklara yönelik sosyal yardım ve desteklerini sürdürüyor. Geçtiğimiz yıl, 39 bin 604 çocuk ve bakım veren bireylere yönelik hane ziyaretleri düzenlendi. Bu ziyaretlerde, 2 bin 908'i deprem nedeniyle ebeveyn kaybı yaşamış çocuklar da dahil olmak üzere ihtiyaç sahipleri belirlendi ve gerekli yardımlar yapıldı.

Kamuda istihdam imkanları

Devlet, koruma altındaki gençlere sadece sosyal destekler sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda onlara kamuda istihdam imkânı da sunuyor. Geçtiğimiz yıl sonu itibarıyla, 62 bin 293 çocuk kamu kurum ve kuruluşlarına istihdam edilerek iş imkânı sağlandı.

Bu gelişmelerle birlikte, devletin öksüz ve yetim çocuklara yönelik koruma ve destekleri her geçen gün artıyor. Öksüz ve yetim çocuklar için sunulan bu fırsatlar, onların geleceğe daha umutla bakmalarını sağlıyor.

Kaynak: Esma Altın - Türkiye gazetesi

Bakmadan Geçme