• Haberler
  • Aktüel
  • 'Çiftçilere mal olarak verilen mazot ve gübre desteğinden vazgeçilmeli

'Çiftçilere mal olarak verilen mazot ve gübre desteğinden vazgeçilmeli

CHP Tarım ve Orman Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, mazot ve gübre desteğinin mal olarak (nakit yerine ürün şeklinde) ödenmesinin çiftçileri mağdur ettiğini belirterek, bu yanlıştan vazgeçilmesi çağrısında bulundu. 


CHP Tarım ve Orman Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, tarım sektöründe yaşanan en tartışmalı konulardan biri olan mazot ve gübre desteğiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Adem, tarımın zaten kırılgan bir yapıya sahip olduğunu ve mazot ile gübre desteğinin sadece mal olarak (nakit yerine ürün şeklinde) ödenmesinin çiftçilere ciddi sorunlar yaşattığını ifade etti.

Adem, çiftçilerden gelen şikayetleri dikkate alarak yaptığı yazılı açıklamada, "Çiftçilerimizin tarımsal üretimlerini sürdürebilmeleri için mazot ve gübre gibi temel girdilere ihtiyaçları var. Ancak bu desteklerin mal olarak verilmesi, çiftçilerin mağduriyetine yol açıyor. Bu desteklerle sadece Ziraat Bankası'nın anlaşmalı olduğu akaryakıt istasyonlarından ve gübre satan bayilerden mal alabiliyorlar." dedi.

Mazot ve gübre desteğinin mal olarak ödenmesiyle ilgili net bir açıklamanın yapılmamasının büyük karmaşaya yol açtığını belirten Adem, çiftçilerin bakanlık, il ve ilçe müdürlükleri, akaryakıt istasyonları-bayiler ve Ziraat Bankası şubeleri arasında sürekli mekik dokuduğunu vurguladı.

Erhan Adem, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: "Bu durum, tam bir karmaşaya ve güven eksikliğine neden oluyor. Çiftçilerimiz, makine, yedek parça, ilaç, traktörün aküsü, yağı, lastiği gibi diğer ihtiyaçlarını neden bu destekle karşılayamazlar? Bu yanlıştan vazgeçilmeli. Destekler, çiftçilerimize nakit olarak verilmelidir. Bu, tarım sektörünün kalkınması ve çiftçilerimizin rahatlaması için elzemdir."

Bakmadan Geçme