Çalışma Meclisi mi müsameresi mi?

İş yaşamının taraflarını buluşturan Çalışma Meclisi, sendikaların 'Her yıl olmalı' istemine karşın 2019'dan bu yana yapılmıyordu. İktidar, beş yılın ardından toplantıyı 1-2 Mayıs'ta düzenleme kararı aldı. 'O gün alanlarda olacağız' diyen sendikaların başını çektiği emek dünyası temsilcileri tarihin değiştirilmesini istedi.

  • 194

İş yaşamının taraflarını buluşturan Çalışma Meclisi, sendikaların “Her yıl olmalı” istemine karşın 2019’dan bu yana yapılmıyordu. İktidar, beş yılın ardından toplantıyı 1-2 Mayıs’ta düzenleme kararı aldı. “O gün alanlarda olacağız” diyen sendikaların başını çektiği emek dünyası temsilcileri tarihin değiştirilmesini talep etti.

Kocaeli Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aziz Çelik, bu gelişmeyi “çalışma Meclisi müsameresi” olarak yorumladı.

Çelik sosyal paylaşımında şunları kaydetti:

"Çalışma Meclisi müsameresi!

Yılda en az bir kez toplanması gereken ve çalışma hayatı ile ilgili sorunları ele alması gereken Çalışma Meclisi,

-Alelacele

-Hiçbir hazırlık olmadan

-Göstermelik bir içerikle

-PR çalışması olarak toplanıyor

Çalışma Meclisi skandal bir şekilde 1-2 Mayıs tarihinde Külliye'de toplanacaktı. Ancak gelen tepkiler üzerine 30 Nisan ve 1 Mayıs tarihlerinde toplanması kararlaştırılmış.

Toplantının birinci gününün Külliye'de bir PR çalışması olarak yapılması planlanıyor. Toplantının 2. gününde ise bazı panellerin olması bekleniyor.

Çalışma Meclisi böyle bir şey değil!

Çalışma Meclisi geçmişte çeşitli çalışma grupları ve uzun toplantılar ve müzakereler yaparak çalışma hayatının gündemindeki sorunları ele alırdı. Çalışma hayatı yasa değişiklikleri burada ele alınırdı.

Son dönemlerde ise ara sıra toplanan bir "sosyal diyalog şovuna" dönüştü!"

 

 

Bakmadan Geçme