• Haberler
  • Memur
  • Atanamayan öğretmenlerin Ankara'daki eylemine bir destek de Eğitim Bir-Sen'den

Atanamayan öğretmenlerin Ankara'daki eylemine bir destek de Eğitim Bir-Sen'den

'Mülakatsız 68 bin atama' Ankara Ulus'ta eylem yapan atanamayan öğretmenler bir destek de Eğitim Bir-Sen'den geldi.

Atanamayan öğretmenlerin Ankara Ulus’taki eylemine bir destek de Eğitim Bir-Sen’den geldi.

Atama bekleyen öğretmenler bugün başkent Ankara'da 'mülakatsız 68 bin atama' talebiyle eylem yaptı. Atanamayan öğretmenlerin bu haklı ve yerinde eylemi özellikle muhalefeti destekleyen yayın organlarında geniş bir şekilde yer bulurken, iktidarı destekleyen medya organlarının tamamına yakını eylemi ya görmezden geldi ya da çok küçük yansıttı.

Eyleme katılarak atanamayan öğretmenlere destek veren isimlerden biri de İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu oldu. Zorlu yaptığı açıklamada, iktidarın bu konudaki "eksikliklerini ve yanlış politikalarını" dile getirdi.

İktidar kanadı ile uyumlu bir iletişim içinde olan Memur-Sen cephesi de bu eyleme sessiz kalmadı. Akşam saatlerinde Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Eğitim Bir-Sen’in Genel Başkan Yardımcısı Ali Deniz, Ankara Ulus’taki eyleme ilişkin paylaşımda bulunarak atanamayan öğretmenlere destek verdi. Deniz, açıklamasında şunları kaydetti:

"Mülakatsız, puan üstünlüğünü esas alan bir uygulama öğretmenlerin ortak beklentisidir. Bugün #Ulus’ta toplanan atamayı bekleyen öğretmenler bir hakkın mücadelesini veriyor ve bir gerçeği duyurmaya çalışıyorlar. O da; “biz ücretli öğretmenlik uygulaması ile geçici değil, kadroya atanarak gerçek işimizi yapmak istiyoruz” diyorlar. Yüreğimiz de desteğimiz de atanma bekleyen meslektaşlarımızladır."

Bakmadan Geçme