• Haberler
  • Memur
  • 80 milyon lira dolandırdığı iddia edilen zabıt katibinin savunması: Salça, yaprak sattım

80 milyon lira dolandırdığı iddia edilen zabıt katibinin savunması: Salça, yaprak sattım

Bakırköy Adalet Sarayı'nda görevli zabıt katibi Süleyman D. ve 14 sanık hakkında hazırlanan iddianame, 80 milyon liralık dolandırıcılık suçlamalarını içeriyor.

Bakırköy Adalet Sarayı'nda görevli zabıt katibi Süleyman D. ve 14 sanık hakkında hazırlanan iddianame, 80 milyon liralık dolandırıcılık suçlamalarını içeriyor. İddianamede, Süleyman D.'nin liderliğindeki şebeke tarafından gerçekleştirilen 13 dolandırıcılık eylemi detaylı bir şekilde aktarılıyor. Örgüt lideri Süleyman D.'nin, mahkemelerde dosyası bulunan işadamlarıyla temas kurduğu ve onlardan yatırım yapmaları için para topladığı, karşılığında ise komisyon aldığı belirtiliyor.

Savunmasında, Süleyman D.'nin memleketinden getirdiği salça ve yaprakları satarak lüks bir yaşam sürdüğünü söylediği ortaya çıktı. Ayrıca, müştekilere vaat ettiği paraları ödediğini ancak dövizdeki artışın ödemeleri zorlaştırdığını dile getirdi. Pandemi döneminde yaşanan ekonomik sıkıntıların da taahhütlerini yerine getirmesini engellediğini ifade etti.

İddianamede, Süleyman D.'nin daha önce nitelikli dolandırıcılık suçundan yargılandığı ve 40 yıldan 144 yıla kadar hapis cezası talep edildiği belirtiliyor. Diğer 14 sanık hakkında da çeşitli suçlardan cezalandırılmaları isteniyor.

Bakmadan Geçme