7 kamu bankasının hizmeti tek ATM'de buluştu

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar, 7 kamu bankasının işbirliğiyle Türkiye'nin ATM Merkezi'ni (TAM) hayata geçirmenin gururunu yaşadıklarını söyledi.

İstanbul Finans Merkezi'nde VakıfBank Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen TAM projesi lansmanına Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TBB Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar, Bileşim AŞ Genel Müdürü Murat Hakseven de iştirak etti.

Çakar, Türkiye'deki 7 bankanın işbirliğiyle gerçekleştirilen bu projenin sektör için önemli bir adım olduğunu vurguladı. Proje kapsamında, üye bankaların sahip olduğu ATM'lerin ülke genelindeki toplam ATM sayısının yüzde 36'sını oluşturduğunu ve yapılan işlemlerin yüzde 40'ını gerçekleştirdiğini belirtti.

Çakar, "Bu projeyle bankalarımız optimum sayıda ATM tahsisiyle satın alma ve operasyonel maliyetlerini azaltacak, daha etkin market yönetimi yapabilecek. Finansal erişimi kolaylaştırarak müşterinin memnuniyetini sağlayacaklardır. TAM ATM eğitim platformuna dahil olan banka müşterileri herhangi bir ücret, masraf ve herhangi bir şey ödemeyecekler." dedi.

Bileşim AŞ Genel Müdürü Murat Akseven ise projenin teknolojik altyapısı ve mimarisinin diğer bankaları da içerecek şekilde tasarlandığını belirtti. Bu sayede merkezi ve saha operasyonlarında ciddi tasarruflar sağlanacağını ifade etti. Üye bankaların müşterilerinin yakın bir tarihte 19 bin TAM ATM'sine erişebilme ve işlem yapabilme imkanı elde edeceğini sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme